Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

Το φίδι


Σχετικά με το θέμα ΜΙΖΑ

Θα δανειστώ κάτι από το ‘Ζ’ του Β. Βασιλικού (ας με συγχωρέσει ο συγγραφέας αν δεν μεταφέρω σωστά το κείμενο):

- Αναρωτιέται ο δικαστής που στο βιβλίο είναι αρμόδιος για την υπόθεση Γ. Λαμπράκη: Γιατί έτυχε σε εμένα να βγάλω το φίδι από την τρύπα. Και το χειρότερο είναι πως το φίδι αυτό είναι τόσο μεγάλο που αν το βγάλω θα ξεριζώσει όλη τη γη!!!!



Τελικά και το φίδι που λέγεται Simens ή όπως αλλιώς μάλλον είναι πολύ μεγάλο και θα ξεριζώσει βγαίνοντας την όποια αξιοπιστία και κύρος έχει απομείνει στην Ελληνική πολιτική και κοινωνική ζωή.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι στις μέρες μας δεν υπάρχει ένας τέτοιος ανακριτής. Ένας τέτοιος δικαστικός λειτουργός σαν τον Χρήστο Σαρτζετάκη ο οποίοις τότε βάδισε κόντρα σε θεούς και δαίμονες και δεν δίστασε να τα βάλει με το άθλιο και δολοφονικό παρακράτος της πρωτοκαραμανλικής δεξιάς. Σήμερα ζούμε αντίστοιχες εποχές. Τι έγινε με την "αυτοκτονία" του δύστυχου υπαλλήλου της Vodafone; Τι έγινε με τα ομόλογα (το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής του νεολληνικού κράτους), με τις απαγωγές, με τον φαύλο Ζαχόπουλο, με το έγκλημα του ΟΤΕ; Κανείς εισαγγελέας δεν θα ρωτήσει τον Λιάπη για τις παρέες του στην Ελβετία;
Δυστυχώς η Ελλάδα είναι μια χώρα με θεσμούς Μπανανίας. Αν κύριο χαρακτηριστικό για να θεωρηθεί μια κρατική οντότητα είναι ο διαχωρισμός των λειτουργιών (νομοθετική, εκταλεστική, δικαστική)και συνακόλουθα η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης (άρθρα 26 και 87 του Συντάγματος), τότε καταλαβαίνουμε όλοι ότι ανήκουμε στην συμπαθή ομάδα των τριτοκοσμικών κρατών.
Βιώνουμε μια σκοτεινή περίοδο και είναι υπεύθυνοι όσοι έφεραν τη Δεξιά και όσοι δεν κατάφεραν όσο κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ να αλλάξουν τη νοοτροπία και την κουλτούρα της ελληνικής κοινωνίας.
Φορέας μιας άλλης κουλτούρας είναι ο Γιώργος, αλλά εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε...