Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

Επίδειξη παιδείας 2


Άσυλο: η κερκόπορτα του δημόσιου Πανεπιστημίου.

Προσπαθώντας να ανασυντάξω την σκέψη μου, μελέτησα λίγο την σχετική νομοθεσία και διάφορα άρθρα που αναφέρονται στο πανεπιστημιακό άσυλο. Τείνω τελικά να πιστέψω πως δεν υπάρχει καλύτερο όπλο στα χέρια των πολεμίων του δημόσιου Πανεπιστημίου από το άσυλο. Και να γιατί:

1) Είναι ο μόνος τρόπος να εισάγεις κάθε λογής εγκληματία στους χώρους της παιδείας.

2) Είναι πρώτης τάξης πεδίο για εξορμήσεις προβοκατόρων που θα δράσουν είτε μέσα είτε γύρω από το πανεπιστήμιο. Στο μυαλό μου γυρίζει διαρκώς το φρασεολόγιο: οι γνωστοί – άγνωστοι βγήκαν από το χώρο της πανεπιστημιούπολης και προκάλεσαν φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα….ή αφού πέταξαν βόμβες μολότοφ κατέφυγαν στο χώρο του Πολυτεχνείου…

Και άντε να ξεκολλήσεις από το μυαλό του άσχετου ότι αυτοί δεν έχουν σχέση με το Πανεπιστήμιο

3) Όταν το Πανεπιστήμιο γίνεται χώρος διακίνησης ναρκωτικών ποιος ωφελείται; Πάντως όχι ο φοιτητής.

4) Όταν διάφοροι τραμπούκοι σπάνε και καίνε τα Πανεπιστήμια, ποιος ωφελείται; Πάντως όχι οι φοιτητές και οι υπερασπιστές του δημόσιου Πανεπιστημίου.

5) Επίσης όταν η κοινωνία έχει ανάγκη έκφρασης νέων επαναστατικών ιδεών και επαναστάσεων, δεν έχει ανάγκη από νομοθετημένα άσυλα. Επί χούντας ταμπουρωθήκαν όλοι μέσα και διεκδίκησαν την δημοκρατία χωρίς άσυλα και φιοριτούρες. Γιατί σε αυτά τα αιτήματα ήταν αλληλέγγυος όλος ο λαός. Επίσης όταν οι χούντες (εμφανείς ή όχι) θέλουν, και τα άσυλα καταλύουν και με τα κάθε λογής τάνκς τους θα γκρεμίζουν τις κάθε λογής πύλες των Πολυτεχνείων μας.

Ας κλείσουμε κάποτε την κερκόπορτα στους προβοκάτορες και τους τραμπούκους που παίζουν τα παιχνίδια της εκάστοτε εξουσίας.

Τα αυθεντικά κινήματα που ενθυλακώνουν ουσία είναι ποτάμι όχι αριστεροβαπτισμένες μειοψηφίες που μόνο καταστρέφουν εξοπλίζοντας με επιχειρήματα τους πολέμιους του δημόσιου Πανεπιστημίου.



Εδώ ένα σημερινό άρθρο του Ηλία Νικολακόπουλου


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι ύποπτοι κουκουλοφόροι ( είναι ξένοι πράκτορες ; ) σπάνε και καίνε την περιουσία του Ελληνικού λαού.
Η Ελληνική κοινωνία δείχνει μια ακατανόητη και παράλογη ανεκτικότητα, προς αυτά τα φαινόμενα έντονης σήψης και παρακμής.