Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Περί μισθολογίου δικαστών...




Μεγάλη φασαρία γίνεται για την αύξηση των μισθών των δικαστών. Για άλλη μια φορά τα ΜΜΕ παραδίδουν μαθήματα βλακείας!!!!

1) Οι δικαστές πήραν την τελευταία τους αύξηση την δεκαετία του 80 (έχουμε 2008).


2) Ο βασικός μισθός πρωτοδίκη ήταν 1150 Ε και ανάλογα με τον βαθμό του δικαστικού ανέβαινε και ο μισθός. Για όνομα του θεού...τόσα παίρνει η βοηθός της κομμώτριας στην γωνία (με τα πουρμπουάρ μπορεί και τα διπλά)...τόσα παίρνει ο οδοκαθαριστής...τόσα παίρνει εν τέλει κάθε κακοπληρωμένος υπάλληλος του οποίου το επαγγελματικό λάθος δεν θα στείλει κανέναν στη φυλακή, δεν θα ξαναστείλει στην κοινωνία τον δολοφόνο, δεν θα βγάλει λάδι τον μεγαλοαπατεώνα.


3) Πώς θα σταθεί όρθιος ο δικαστικός απέναντι στα τεράστια συμφέροντα που καλεί να δικάσει όταν έχει να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα όπως ο καθένας μας;; Ποία κρίση μπορεί να έχει κάποιος που δεν μπορεί να επιβιώσει με άνεση;;;


4) Ο δικαστής δεν είναι ένα απλό επάγγελμα, δεν είναι απλό λειτούργημα...Πρέπει να στέκεται ψηλά, πάνω από εμάς, πάνω από την φασαρία της κοινωνίας μας. Καλείται να δικάσει τον πολιτικό, τον κρατικό παράγοντα, τον μεγαλοκαρχαρία...να αποδώσει δικαιοσύνη...το ύψιστο, το απαραίτητο αγαθό, το βασικό συστατικό της δημοκρατίας και της ομαλής κοινωνικής λειτουργίας.


Ξυπνάτε κωθώνια!!!! Λιγούρη θέλουν τον δικαστή τα μεγάλα συμφέροντα!!!!

Και επιτέλους...το ζήτημα δεν είναι να μη πάρει κανένας άλλος κανένα φράγκο παραπάνω αλλά να πάρουμε και εμείς!

Αλλά τι να περιμένει κανείς όταν χθες συγκεντρώθηκαν 8.000 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ (στην Κατερίνη νομίζω) υπό βροχή για να δουν την προπόνηση ενώ αν είναι για καμιά συγκέντρωση για το περιβάλλον , για τα εργασιακά δικαιώματα...θα σου πουν ΧΑΛΛΛΑΡΡΑ και θα συνεχίσουν να πίνουν το φραπεδάκι τους!!!!