Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Hole on The Water!!!!



Το θέμα είναι σοβαρό και εγώ είμαι άσχετος από διπλωματία και εξωτερική πολιτική (όπως και όλοι οι σύγχρονοι μου υπουργοί εξωτερικών της Ελλάδας-Γιατί το αποτέλεσμα μετράει!). Μπήκα όμως στον πειρασμό να παραθέσω λίγες απλές σκέψεις μου.

1) Μια περιοχή που λεγόταν από το δεύτερο Παγκόσμιο και μετά (με την συναίνεση μας) Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και τώρα πια δεν είναι Γιουγκοσλαβική πως λέγεται; Την πατήσαμε λόγο χρησικτησίας!!!

2) Όταν πηγαίνεις σε ένα παζάρι κάτι δίνεις, κάτι παίρνεις. Εμείς για να πάρουμε πίσω ένα κομμάτι από το δίκιο μας, τι θα δώσουμε;

3) Καμία χώρα δεν έχασε εδάφη της με αλλαγή του ονόματος των γειτόνων της (τα έχασε με αυτά που ξέρουμε από το Κυπριακό και θα ξαναδούμε προσεχώς). Μακάρι δηλαδή να γινόταν έτσι’ θα είχαμε γλυτώσει εκατομμύρια θανάτους και καταστροφές. Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, θα λεγόταν δεύτερη παγκόσμια ονοματολογία…!!!

4) Υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη ότι δεν κάνουμε για διαπραγματεύσεις από του ότι κατάφερε ένα κράτος 2 εκατομμυρίων, ηλικίας ούτε 20 ετών και με ΑΕΠ 20 φορές μικρότερο της Ελλάδας να μας κάνει πλάκες τέτοιου μεγέθους (έστω και με την βοήθεια του θείου ΣΑΜ).

5) Τι θα συνέβαινε αν τους βάζαμε ως όρο να ονομάζονται Ελλάδα με πρωτεύουσα την Αθήνα;; Θα είχε μεγάλο χαβαλέ!!

6) Με αυτά και με αυτά βγήκαν στα παράθυρα οι Άνθιμοι και οι Ζορρό-Νομάρχες για να μας θυμίσουν ότι και εμείς –σίγουρα- δεν έχουμε καμιά σχέση με τους Αρχαίους Ελληνο-Μακεδόνες αλλά με Μουλάδες – Ταλιμπάν που στον παρόντα ιστορικό χρόνο κατοικούμε στην περιοχή που κατοίκισαν οι ένδοξοι αυτοί άνθρωποι. Στο μόνο που υπερέχουμε έναντι των Σκοπιανών είναι ότι η γλώσσα μας είναι συγγενέστερη με αυτή που μιλούσαν οι αρχαίοι Μακεδόνες. Να μην πω όμως πως η σημερινή θρησκεία μας έκανε τα πάντα για να εξαφανίσει κάθε ίχνος του πολιτισμού που δημιούργησαν οι αρχαίοι κάτοικοι αυτής της περιοχής και τώρα καλεί σε συλλαλητήρια υπερ της συγγενειας μας και του copyright…μιλάμε για υποκρισία - όχι αστεία.

7) Και κάτι μεταφυσικό… Είναι τυχαίο πως το όλο θέμα άρχισε με τον Μητσοτάκη και θα τελειώσει (όπως φανταζόμαστε όλοι ότι θα τελειώσει) με τον Μητσοτάκη με περούκα!!! Εγώ σε συμπτώσεις δεν πιστεύω πάντως…!


Με Yes και Sorry και λοιπά και με σπασμένα αγγλικά...


1 σχόλια:

Φίλιππος είπε...

Σωστές οι σκέψεις σου,αλλά δυστηχώς στην χώρα αυτή που έλαχε να ζούμε οποιαδήποτε άποψη εκτός της κλασσικής εθνικιστικής περί εχθρού βορείως,νοτίως,ανατολικώς,δυτικώς,θεωρείτε από τους φωστήρες επικίνδυνη για την εθνική συνοχή.Τί να πείς ύστερα?