Κυριακή 20 Ιουλίου 2008

Ρε μπάς και...;;;

Πριν από λίγο παρουσιάστηκε συνοπτικά η πρώτη δημοσκόπηση που δείχνει να μπαίνουν στη βουλή οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Όπως είπαν, την δημοσκόπηση αυτή θα την παρουσιάζει αύριο η Ελευθεροτυπία.
Το εντυπωσιακό είναι πως το συγκεκριμένο κόμμα εμφανιζόταν σχεδόν σε όλα τα ερωτηματολόγια των δημοσκοπήσεων από τις τελευταίες εκλογές και μετά – μου έκανε εντύπωση από τότε ότι στο ερωτηματολόγιο δεν έμπαινε ας πούμε το κόμμα του Παπαθεμελή ή άλλα αριστερά κόμματα και έμπαινε μόνο αυτό.....

Το κόμμα αυτό πήρε 1,05% και δεν είχε επίσης παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο…παρόλα αυτά με τον έμμεσο αυτό τρόπο το έβαζαν διαρκώς στα μάτια των τηλεθεατών ως ένα κόμμα που μπορεί να ψηφίσει κανείς.
Δεν πιστεύω πως υπάρχουν πράγματα που είναι τυχαία και επαναλαμβάνονται, δεν μου αρέσουν βέβαια και τα σενάρια συνωμοσίας.
Υπομονή και θα δείξει αν αυτό το κόμμα (είναι βλέπεις και της μόδας το ‘Οικολογικό’…βλέπε ΣΚΑΙ και Καθημερινή) θα είναι το όχημα για την είσοδο στη βουλή των επιχειρηματιών (Η Γιάννα μας, πάντως εδώ και καιρό επενδύει στο θέμα ‘περιβάλλον’).
ΥΓ: Εδώ ο ΣΥΝ με στελέχη γνωστά, με αγώνες και πάλευε 10 χρόνια με το 3% και οι αγαπητοί 'πράσινοι' το τσάκωσαν στο τάκα-τάκα... Δηλαδή αυτοί πρέπει να παίρνουν στην Α και Β Αθήνας 10% γιατί στην επαρχία δεν πρέπει να τους έχουν ακούσει....
Άλλα όπως και να έχει, καλή αρχή παιδιά και σιδεροκέφαλοι!

3 σχόλια:

neoinileias είπε...

Tελικα έχουν πλάκα τα γκαλοπ

Ανώνυμος είπε...

Η πολιτική οικολογία διεθνώς και στην Ευρώπη αποτελεί σήμερα τον τέταρτο πόλο της πολιτικής σκηνής. Οι Οικολόγοι Πράσινοι στην Ελλάδα διεκδικούμε αυτό το ρόλο και θα τον κερδίσουμε ως μια διακριτή πολιτική δύναμη πέρα από τα τρία παραδοσιακά σχήματα: δεξιά, σοσιαλδημοκρατία – κέντρο, αριστερά

Επιμένουμε ότι διανύουμε τον αιώνα της οικολογίας. Οι δύο προηγούμενοι αιώνες, της βιομηχανικής και της τεχνολογικής επανάστασης, «μας έδωσαν και καταλάβαμε». Φθάσαμε στα γνωστά αδιέξοδα σε όλα τα επίπεδα.

Η πολιτική οικολογία έρχεται να μιλήσει για αλλαγή του τρόπου ζωής, του τρόπου σκέψης, αλλά προπαντός του τρόπου παραγωγής και τρόπου κατανάλωσης, για τα οποία μόνο αυτή μπορεί να μιλήσει και να πείσει. Σαν τέτοια είναι μια βαθειά προοδευτική και ριζοσπαστική πολιτική πρόταση

Μ’ αυτά τα χαρακτηριστικά και τη δυναμική, «διεμβολίζει» τα σώματα και τους ψηφοφόρους όλων των παραδοσιακών κομμάτων, γιατί φέρνει πραγματικά το καινούργιο, αυτό που έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία, η φύση και ο πλανήτης Και προπαντός απευθύνεται στη νέα γενιά, που δεν θέλει να επαναλάβει τα λάθη και να ζήσει τις εικόνες της σημερινής πραγματικότητας

Αυτά όλα μας κάνουν αισιόδοξους και το πρώτο στοίχημα θα είναι για μας οι ευρωεκλογές. Χρειάζεται πολύ προσπάθεια, και το ξέρουμε, και προπαντός χρειάζεται να δέσουμε περισσότερο τις σχέσεις μας με τους απλούς ανθρώπους, τους ενεργούς πολίτες και τα κοινωνικά κινήματα.

Γιάννης Χαραλαμπόπουλος είπε...

Φίλε ανώνυμε,
ευχαριστήσω για το σχολιασμό και την ενημέρωση και επειδή μιλάς (μάλλον) εξ' ονόματος των Ο.Π, σας εύχομαι κάθε επιτυχία στους στόχους σας.
Οφείλω όμως να καταθέσω και εγώ την άποψη μου επί του θέματος.
Θεωρώ πως η προώθηση, η ενασχόληση και η προώθηση πρακτικών, φιλικών προς το περιβάλλον είναι αναγκαία. Δεν μπορεί όμως να είναι πολιτική στάση.
Οι αγωνίες και οι τοποθετήσεις σας ενδεχομένως μπορούν να ενσωματωθούν σε κάθε κόμμα από την άκρα αριστερά έως την άκρα δεξιά.
Δεν είναι τυχαία η ολοκληρωτική κατάρρευση των Πράσινων στη Γερμανία, την προηγούμενη δεκαετία, όταν έλαβαν μέρος στην εκεί κυβέρνηση.
Περιμένω να ακούσω τις θέσεις σας για την οικονομία, παιδεία, εξωτερική πολιτική, άμυνα κ.λ.π.
Σεμινάρια οικολογίας γίνονται σε πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Μου αρέσει η 'χροιά' της έως τώρα φωνής σας - έχει μια ηρεμία και ποιότητα και ελπίζω να είναι γνήσια. Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια.