Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

Ηχηρή παρέμβαση του Α. Τσίπρα στα προβλήματα της εποχής μας.



Αγαπητέ Αλέξη,

Ευαγγελίζεσαι ότι είσαι και θα είσαι, εσύ και το κόμμα σου, η αντιπολίτευση μέσα στο κοινοβούλιο και μακάρι να είσαι.

Η εικόνα που θέλησες να προβάλεις στην γιορτή της δημοκρατίας στο προεδρικό μέγαρο έχει προφανώς τη σημειολογία της.

Ορθά θέλεις να προβάλεις τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας – μεταναστών με την ισχυρή εικόνα που δημιούργησες και με τις δηλώσεις σου που ακολούθησαν. Αυτό είναι το μείζον πρόβλημα που διακρίνει το κόμμα σου; Αυτό είναι το νούμερο ένα πρόβλημα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή; Ακρίβεια, ανέχεια, διαφθορά, χειραγώγηση της δικαιοσύνης, εξωτερική πολιτική, ανεργία, παιδεία, ολοκληρωτική καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, είναι πράγματα δεύτερα στην ιεράρχηση των αξιών της αντιπολιτευτικής σας τακτικής; Καμία δήλωση την ημέρα της επανόρθωσης της δημοκρατίας για όλα αυτά; Βέβαια η εικόνα που δημιούργησες με την συμπαθή συνοδό σου είναι πιο πιασάρικη…σε βαθμό λαϊκισμού. Σε παρακαλώ πολύ του χρόνου τέτοια μέρα να συνοδεύσεις στην ίδια γιορτή την χήρα ενός από τους νεκρούς εργάτες στο Πέραμα, την χήρα ενός καμένου από την Ηλεία, έναν νέο που δεν βλέπει μέλλον μπροστά του, μια συνταξιούχο και πάει λέγωντας

Κρίμα, γιατί το όλο εγχείρημα μοιάζει να βγαίνει από γραφείο image making. Ελπίζω να κάνω λάθος. Θα δείξει.



Υ.Γ1.: Δεν μπορώ να κρύψω πως το θέαμα της ξινισμένης φάτσας του Καρατζαφέρη όταν στεκόταν δίπλα στη συνοδό σου ήταν εξαιρετικό.

Υ.Γ2.: Αν στην γιορτή για την δημοκρατία μας (που αυτήν τιμάς με την παρουσία σου) στο προεδρικό μέγαρο πηγαίνεις με τζινάκι, όταν με το καλό γίνεις υπουργός, στο υπουργείο σου θα πας με το σώβρακο;;;;;;

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Γεω-πόνε,
πραγματικά εξαιρετικό το σχόλιό σου για το τρομερό παιδί της ελληνικής εξωπραγματικής αριστεράς.
Αν και, πίστεψέ με, έχω και θέλω πολλά να σου πω, χάριν οικονομίας χώρου και χρόνου των φίλων σου αναγνωστών θα αρκεστώ σε δυο πραγματάκια:
Τον συνοδό της γοητευτικής κοπέλας στο Προεδρικό μέγαρο τον απασχολούν όσα δραματικά περιγράφεις, αλλά μόνο κατά περίπτωση. Όταν δηλαδή το επιβάλλει ο άκρατος, χυδαίος και χυλώδης λαϊκισμός πάνω στον οποίο αναπτύσσεται το μόρφωμα (ή γκρουπούσκουλο όπως θα έλεγαν όσοι έχουν κάνει μια περαντζάδα από πολιτικές νεολαίες) με την ανατριχιαστική επωνυμία ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί, αγαπητέ Γεω-πόνε μου, όταν τίμια, υπεύθυνα και επώδυνα για τον ίδιο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε την προγραμματική συνεργασία στον εν λόγω νεαρό, αυτός πέρα από την γνωστή αυθάδεια ("δεν είστε αριστερός κύριε Παπανδρέου", μόνο που δεν του κούνησε και το δάχτυλο σαν άλλος Γεώργιος Παπαδόπουλος) αντέδρασε με έναν απερίγραπτο τρόπο.
Θα περίμενα, αγαπητέ Γεω-πόνε, να συνεδριάσει σοβαρά το εν λόγω κόμμα και να ζητήσει εγγυήσεις από το ΠΑΣΟΚ: Ναι, θέλουμε να φύγει η Δεξιά, ναι, θέλουμε να αλλάξουν δυο πράγματα στη χώρα και γι΄ αυτό δεχόμαστε. Απαιτούμε όμως το Υπουργείο Εργασίας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Δικαιοσύνης (π.χ.) ώστε να βάλουμε τη σφραγίδα μας στην καινούρια πορεία της χώρας.
Αντί γι' αυτό όμως, έβλεπα έκπληκτος τους σωματοφύλακες του νεαρού από τον Διόνυσο να απαντούν στους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ στις τηλεοπτικές εκπομπές: Είστε υπέρ ή κατά του διαχωρισμού της Εκκλησίας από το κράτος; Λες και αυτό είναι το θεμελιώδες ζητούμενο στην σύγχρονη Ελλάδα!
Τέλος πάντων, παρασύρομαι και μακρηγορώ χωρίς να θέλω. Τονίζω όμως την ανευθυνότητα και νοοτροπία της πολιτικής αρπαχτής που διέπει τον συνομήλικό μου πρόεδρο.
Για να τελειώνω, στα περί image maker, σου αναφέρω ότι διάβασα σε εγκυρότατη εφηερίδα πως πριν την ανάληψη της προεδρίας, ο επαναστάτης θαυμαστής του αρχιεγκληματία Μάο έπαιρνε μαθήματα από επικοινωνιολόγο στο ταπεινό Λονδίνο και δεν θυμάμαι να διάβασα διάψευση.
Τέλος, όσο για το γελοίο τζιν (που σίγουρα θα ήταν ακριβή μάρκα όπως και όλα τα προσεγμένα ρουχαλάκια του), τι να πει κανείς. Έτσι τιμά όσους δολοφονήθηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστικαν, διώχθηκαν, ταπεινώθηκαν. Έτσι τιμά τους χιλιάδες νεκρούς, πρόσφυγες και αγνοουμένους της μαρτυρικής Κύπρου.
Μια ταπεινή απορία: Αν τον καλούσαν οι γείτονές του από την διπλανή βίλα στον Διόνυσο σε έναν γάμο και στην δεξίωσή του, έτσι θα πήγαινε; Και στην Σκωτία όπου έκανε έναν μήνα διακοπές το Πάσχα μόνο με τζιν κυκλοφορούσε; Φαίνεται το έχει συνηθίσει από την δουλειά του, θα το φοράει πολλές ώρες και δεν μπορεί να το αποχωριστεί...
Με τιμή, Πέτρος