Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Επίδειξη ισχύος;



Δεν πάει πολύς καιρός που ο ΣΥΝ με καβαλάρη τον Αλέξη κάλπαζε προς την εξουσία, τουλάχιστον δημοσκοπικά. Οι δημοσκοπήσεις βέβαια ήταν το απτό για εμάς αποτέλεσμα.

Πριν από αυτό είχε προηγηθεί ένα μπαράζ θετικής αντιμετώπισης από το σύνολο των media (έντυπα και ηλεκτρονικά). Και καλά οι δεξιές εφημερίδες είχαν κάθε λόγο να ανεβάζουν τον ΣΥΝ αφού έτσι χαμήλωνε ακόμα περισσότερο το ΠΑΣΟΚ. Εκείνο που έκανε εντύπωση όμως ήταν η συμπεριφορά των ΠΑΣΟΚικών εφημερίδων όπως Βήμα, Νέα ας πούμε και Ελευθεροτυπία.

Εκθείαζαν τον Τσίπρα και ακριβώς στην ίδια σελίδα έθαβαν το Γιώργο. Σας μιλάω κατόπιν προσεκτικής ανάγνωσης και εντοπισμού της δημοσιογραφικής σημειολογίας για καιρό. Είναι αλήθεια πως ο ΣΥΝ ανέβηκε σε ιλιγγιώδη ποσοστά σε πολύ μικρό διάστημα. Ας αναλογιστούμε πως είχε θεωρηθεί τεραστία επιτυχία το 5.04% του ΣΥΝ στις εκλογές που πέρασαν και τώρα (στις δημοσκοπήσεις) έφτασε το 19%. Ανέβασε σε λίγους μήνες 4 φορές επάνω τα ποσοστά του έχοντας μια πολύ μικρή βάση.

Την τελευταία εβδομάδα τα κανάλια και οι εφημερίδες δεν έπαιξαν πολύ ΣΥΝ και Τσίπρα και τα ποσοστά πήραν τον κατήφορο. Θα μου πεις… easy come, easy go. Παρεπιπτώντος άκουσα πρώτη φορά εδώ και μήνες αρνητική είδηση από το ΣΚΑΙ (ότι ο ΣΥΝ είναι διχασμένος σοβαρά μεταξύ ανανεωτών και ηγετικής ομάδας) για το ΣΥΝ.

Νομίζω πως για άλλη μια φορά οι καναλάρχες-μεγαλοεπιχειρηματίες-μεγαλοκαρχαρίες εξήγησαν εν’ συντομία στο ΣΥΝ πως παίζεται το παιχνίδι…Εμείς σε κάνουμε θεό εμείς σε εξαφανίζουμε….

Ρώτα και το Σημίτη αν δε με πιστεύεις…